Over ons en geschiedenis

4-Generaties
Een familiehotel met geschiedenis

Al vanaf 1928 is de familie Warmenhoven te vinden op de Katwijkse boulevard. Na overgrootouders Gre en Jan, grootouders Frans en Toos, ouders John en Annette zijn John en Martine Warmenhoven alweer de vierde generatie die u in het warme en gezellige familiehotel verwelkomen.

In 1928 vestigde Gre Warmenhoven haar hotel in Katwijk op de boulevard (destijds heette dat de Baron van Wassenaerkade, op nr. 26 en 27). Een aantal jaar eerder begon haar carrière als kamermeisje bij haar broer in een hotel in Noordwijk. Het hotelleven beviel Gre zo goed, dat ze met hulp van haar broer een pandje in Katwijk kocht om daar vervolgens zelf te beginnen met het verhuren van kamers. Het verhuren van kamers aan de boulevard verliep zo voorspoedig dat Gre al snel het pand ernaast ook kocht. In 1942 werd zij echter genoodzaakt te vertrekken vanwege de oorlog. Na de oorlog kreeg Gre geld van de staat der Nederlanden om haar hotel een doorstart te geven op de grond waar nu Hotel Zee en Duin staat, en zodoende zijn wij sinds 1950 gevestigd op “Boulevard 5”.

In 1964 neemt zoon Frans Warmenhoven het hotel over van zijn moeder. In de jaren 70 zet hij er een bar in. Vervolgens wordt er in de jaren 80 in alle kamers een douche en toilet geïnstalleerd en doet ook de tv zijn entree op de hotelkamers.

In 1992 neemt oudste zoon John Warmenhoven het hotel over van zijn vader en hij moderniseert het bedrijf verder. In 1995 realiseert John er vijf extra kamers. In 2000 wordt de bar vernieuwt en in 2002 de lounge gerealiseerd. In 2016 komt er een doorgang naar de eetzaal en wordt het hotel steeds meer een passend geheel.

In 2016 is zoon John Jr. Warmenhoven in het hotel ingetreden en zal in 2020 het bedrijf gaan overnemen.