Zee en Duin Scotch Whisky Award

In 2007 is hotel Zee en Duin onderscheiden met de Scotch Single Malt Whisky Society award. De Scotch Single Malt Whisky Society is een vereniging, waarvan de grote Nederlandse importeurs op het gebied van wijn en gedistilleerd, de leden zijn; Pernod Ricard Nederland, Diageo Nederland, Intercaves, International Marques en Moet Hennessy Nederland. 

In totaal 9 lid-importeurs met als inbreng Schotse Malt Whisky. Dhr. Ad de Koning Ing. is Director van de Society en die verzorgt de promotie van Malt Whisky in Nederland, via Masterclasses, concours Hippigues, Golf Evenementen, landelijke Fairs en whisky reizen naar Schotland. 

In 1998 is de 'Scotch Single Malt Whisky Award' ingesteld. Deze Award is een onderscheiding, welke twee keer per jaar wordt uitgereikt:eenmaal aan een slijter en eenmaal aan een Pub/bar/hotel/restaurant. Men dient zich te hebben onderscheiden door een uitgebreid assortiment Schotse Malt Whisky's te voeren en zijn klanten en gasten adequaat te kunnen informeren over dit bijzondere produkt. 

Tot op heden is achtmaal eerder een Award uitgereikt. En wel in 1998 aan 'The Balmoral' Pub van het Doelen in Amsterdam, door Dame Rosemary Spencer, Ambassador of Great Britain; In 1999 aan Whisky Bar 'Het Kompas' van Willem Ham te Texel, door de Burgemeester Gemeente Texel, in 2000 aan 'Kasteel Landgoed Engelenburg' te Brummen, door de burgemeester Gemeente Brummen, in 2001 aan Schots Restaurant 't Koetshuis te Oosterhout door de Burgemeester Gemeente Oosterhout, in 2004 aan English Pub 'North End' te Leiden, in 2005 aan Stadsboerderij De Koebrug te Stavoren door de Burgemeester Gemeente Nijefurd, en in 2006 aan Hotel Restaurant Veldenbos te Nunspeet door de Burgemeester Gemeente Nunspeet. In 2002 is geen Award uitgereikt. 

Zevenmaal eerder is de Award uitgereikt aan een slijter. En wel in 1999 aan Whisky- en Wijnhandel 'Verhaar' te Bilthoven aan de heer Harrij Verhaar, in 2000 aan Whiskyslijterij 'De Koning' te 's-Hertogenbosch aan de heer Rob Stevens, in 2001 aan slijterij Gall & Gall Exclusief te Amsterdam aan de heer Wim van Bruggen, in 2003 aan 'Wines & Whiskies' te Delft aan de heer Arjan de Jong, in 2004 aan Wijnhandel 'Van Genderen' te Spijkenisse, aan mevrouw Anita Von Boltog, in 2005 aan Slijterij Versailles te Nijmegen aan de heer Caecil Gerrits en in 2006 aan Slijterij Vidra te Wervershoof. Ook hier is in 2002 geen Award uitgereikt. 

De Horeca Award voor het jaar 2007 zal gaan naar Hotel 'Zee en Duin' te Katwijk aan Zee en wordt uitgereikt aan de heer John Warmenhoven. Tevens zal worden uitgereikt de Slijters Award 2007 aan 'Van Zuijlen' te Loosduinen aan de heer Aad van Zuijlen. Beiden hebben hun sporen op het gebied van promotie van Malt Whisky ruimschoots verdiend.